Tip van de arts-microbioloog Diagnostiek bij diarree
Afgelopen najaar vond in het Philips Stadion in Eindhoven het KOH congres 'Varia' plaats. Onze specialisten vertelden deze dag meer over het thema diarree. Vanuit klinisch chemisch en microbiologisch perspectief werd hier aandacht aan besteed door onze klinisch chemicus Margo Molhoek en arts-microbioloog bij Labmicta, Annelies Riezebos-Brilman.
Graag delen we onze kennis en blikken we terug op dit thema in deze en de komende Umail. Vandaag belichten we het eerste onderwerp: diagnostiek bij acute diarree. In de volgende Umail bespreken we diagnostiek bij chronische diarree met focus op het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS).
Wijziging tijden nuchter prikken bij bloedafname thuis
Vanaf 1 februari 2024 veranderen de tijden voor nuchter prikken bij bloedafname thuis. Voortaan komt de medewerker bloedafname van Diagnostiek voor U tussen 07.30 uur en 11.00 uur. Dit is nu nog tussen 07.30 uur en 10.00 uur.
Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek 2023 Aanvragers beoordelen onze dienstverlening met een ruime 8!
We zijn trots op rapportcijfer 8,4 die aanvragers gegeven hebben voor onze dienstverlening die zij in het afgelopen jaar 2023 hebben aangevraagd. Wij danken alle deelnemers aan de tevredenheidsenquête en zijn erg blij met de mooie verbeterpunten. Resultaten De resultaten van het onderzoek geven een goede indicatie van de tevredenheid van onze aanvragers. Het viel ons op dat men erg blij is met onze dienstverlening op het gebied van Point of Care testing en de Oproepdiensten. Zo zegt een huisarts: “Zeer fijn en nuttig om een CRP-apparaat in de praktijk te hebben”. En een ander: “Superfijn dat we deze oproepen zo kunnen inplannen”.
Met de feedback kunnen we onze zorg nog verder verbeteren. Zo werken we eraan dat patiënten geen papieren aanvraagformulier meer nodig hebben als ze voor bloedafname of ander onderzoek op onze locaties komen. Via de digitale nieuwsbrief UMAIL houden we u graag op de hoogte.
Heeft u mee gedaan aan de enquête en wilt u meer weten over de uitkomsten? Of wilt u persoonlijk nog eens in gesprek hierover met ons? Wij nodigen u graag uit om contact op te nemen met uw relatiemanager via klantrelatie@diagnostiekvooru.nl.
Handig overzicht Uitslag dezelfde dag doorbellen op verzoek van de aanvrager
Als zorgverlener verwijst u uw patiënten door naar Diagnostiek voor U voor bloedafname. Wilt u dat wij uitslag van het bloedonderzoek nog dezelfde dag naar u doorbellen? Plaats dan het verzoek ‘Uitslag doorbellen’ in ZorgDomein. Wij bellen de uitslag dan naar u door op uw mobiele nummer.
Wij hebben een handig overzicht gemaakt waarin u kunt zien hoe u dit regelt en voor welke bepalingen dit geldt. Bekijk het via onderstaande link.
Diagnostiek voor U aanwezig op Jaarcongres Verslaving
Op 8 februari vindt in Veenendaal het ‘Jaarcongres Verslaving in het sociaal domein’ plaats. Diagnostiek voor U is erbij!
Dit congres is bedoeld voor professionals binnen de branche sociaal/welzijn, overheid, verpleegkunde & verzorging, ggz en onderwijs die zich bezighouden met het thema verslaving.
Ruma marker: exclusief in Nederland Diagnostiek voor U voert drugstesten uit voor instellingen en bedrijven en ondersteunt hen bij de afname en interpretatie van de uitslag. De inzet van de Ruma marker bij deze urinecontroles maakt urineren onder toezicht overbodig en beperkt fraude tot het uiterste minimum. Fijner voor de cliënt en hulpverlener!
Bezoekers van het congres komen in onze stand alles te weten over onze urinecontrole op drugs en het gebruik van de Ruma marker.
Voor onze laboratoriumdiagnostiek maken we gebruik van de afnamematerialen in de gele plastic zakjes, u kent ze vast. Jaarlijks worden er zo’n 200.000 afnamezakjes gebruikt. De productie en gebruik van deze hoeveelheid plastic is natuurlijk niet duurzaam. Om onze CO2-uitstoot te verminderen zijn wij op zoek gegaan naar een duurzamer alternatief. Dit hebben we gevonden in de zakjes van het nieuwe materiaal PIR (Post Industrial Regeneraat).
PIR is een recyclestroom van kunststof en wordt voor 50% gemaakt uit afval vanuit de industrie. Denk aan snijafval of materialen met een productiefout. Hergebruik van plastic levert een bijdrage aan de vermindering van CO2-uitstoot. Voor deze zakjes komt dat neer op zo’n 40% minder CO2-uitstoot. Daarnaast vergt de verwerking van gerecycled plastic minder waterverbruik en energie. Hiermee gaan we weer een stapje verder in het verduurzamen van onze zorg. Lees hier wat we nog meer doen op het gebied van duurzaamheid.